rss search

Wat is je motivatie

line

Zeg, wat is jouw motivatie eigenlijk?

Dat was de vraag die een vriend mij stelde nadat we samen hadden gegeten. “Doe je het voor het geld, of om God te dienen?” Ik moest er even over nadenken. Werd wel tijd na ruim 10 jaar betaald in de kerk muziek maken. En naar alle eerlijkheid heb ik geantwoord: allebei. Ik werk in de kerk om én geld te verdienen, én God te dienen. Maar ik heb nog veel meer motivaties, ontdek ik. Ik sta ook op het podium omdat ik het ontzettend leuk vind. En omdat ik geniet van de chemie met andere muzikanten of van de aanblik van prijzende en aanbiddende mensen. Maar ook vanwege de complimentjes achteraf. En omdat ik me daardoor belangrijk en gewaardeerd voel. En omdat het me bekendheid geeft. Oei, die laatste motivaties zijn wat minder fraai, vind je niet? En misschien viel je ook al over het ‘geld verdienen aan de kerk’ gedeelte.

Maar het is niet anders, en ik weet zeker dat ook geldt voor die ontzettend geestelijke mensen in jouw gemeente. Of je het leuk vindt of niet, niet al hun motivaties zijn zuiver. God is nog aan het werk met mij, met hen. Ik betwijfel zelfs of er iemand hier op aarde heeft rondgewandeld met alleen maar zuivere motieven. Op Jezus na dan.

De vraag naar je motivatie is een nuttige vraag. Neem maar eens een kort momentje om jezelf te bevragen. Het helpt je om te beseffen wat er werkelijk in je leeft. Het woord ‘motivatie’ bestaat niet in de Bijbelse talen, maar de vraag er naar komt wel degelijk voor in de Bijbel. Lees Mattheüs 6 maar eens.

Als je worstelt met je motieven om in de kerk te dienen, dan is het een goed idee om Mattheüs 6:21 te lezen. En Mattheüs 6:1. En Mattheüs 13:44, 45.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *